Ergoterapi er en forutsetning for bærekraftig helsetjeneste!


Tove Holst Skyer stiller til forbundsledervalg for Ergoterapeutene, og gjesteblogger her: 

Tove Holst Skyer

21. og 22. oktober avholdes Ergoterapeutenes landsmøte. Jeg stiller til valg som forbundsleder, og jeg vil jobbe for at ergoterapi skal bli ansett som en forutsetning for bærekraftige helsetjenester.  

En ny landsmøteperiode er litt som å starte med blanke ark. Delegatene fra alle regioner vedtar et nytt landsmøteprogram og velger et nytt forbundsstyre. Mange år med systematisk fagpolitisk arbeid i hele organisasjonen, har gitt oss gode samarbeidspartnere og ført til at vi når frem med viktige budskap. Nå skal vi ta med oss det systematiske arbeidet videre.

Programforslaget som forbundsstyret legger frem for landsmøtet dreier seg fortsatt om aktivitet og deltakelse for alle. Helt konkret, foreslår vi fire strategier som skal fungere som hovedsatsningsområder for de neste 3 årene: 

  • Synliggjøre og utvikle ergoterapeuters bidrag til et bærekraftig samfunn og til bærekraftige helse- og velferdstjenester 
  • Arbeide for at innbyggerne får kunnskapsbasert ergoterapi til rett tid 
  • Fremme mestring og tidlig innsats for barn og unge
  • Arbeide for medlemsvekst og for motiverte og tydelige tillitsvalgte

Hjemmesiden til Ergoterapeuten har allerede skapt oppmerksomhet rundt forbundsstyrets forslag om å satse på barn og unge. Jeg ønsker også at forslaget om å synliggjøre og utvikle ergoterapeuters bidrag til et bærekraftig samfunn løftes frem. 

Jeg er ikke i tvil om at det er viktig og riktig å flagge bærekraftige helsetjenester høyt i den kommende landsmøteperioden! Tiåret frem mot 2030 skal sørge for oppfyllelse av FNs bærekraftmål. Dagens helse- og velferdstjenester dimensjoneres og organiseres ikke på en bærekraftig måte, og paradigmeskiftet fra hjelpe-fokus til ressursutløsende fokus går for tregt. Ergoterapeuter utløser ressursene hos den enkelte person, gjennom rehabiliterende og tilretteleggende innsats. På den måten utløses også samfunnsøkonomiske ressurser, for det er mye mer lønnsomt med flere ergoterapeutstillinger enn flere sykehjemsplasser. En ergoterapeut kan redusere, utsette eller forhindre behovet for pleie- og omsorgstjenester, og en ergoterapeutstilling i ett år koster mindre enn en sykehjemsplass i året. 

Nå gleder jeg meg til landsmøtet, hvor delegatene skal stake ut kursen for Ergoterapeutene i de neste tre årene. Jeg ser frem til høyt engasjement, slik at vi står igjen med et program som blir organisasjonens felles prosjekt frem mot 2023. Blir jeg valgt som forbundsleder, lover jeg å fortsette arbeidet for aktivitet og deltakelse for alle!

Tove Holst Skyer

Les intervju med Tove Holst Skyer her:

Les forslag til landsmøteprogram her

Om Nils Erik Ness

Tidligere forbundsleder Norsk Ergoterapeutforbund, tidligere førstelektor NTNU, Ergoterapeut
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s