
Organisasjonssjef Karl-Erik Tande Bjerkaas
Sukessen bak ergoterapiens dag skyldes i stor grad innsasten fra Ergoterapeutenes organsasjonssjef Karl-Erik Tande Bjerkaas.
Her gjesteblogger Karl Erik:
Da jeg først ble kjent med Ergoterapeutene i 2010 var det studentene som arrangerte Ergoterapiens dag på de da fem studiestedene. Sist uke ble dagen marker på 84 steder landet rundt. Engasjementet og kreativiteten var stor. Nå skal vi ta med oss engasjementet inn i et år der kommunene vil skrike etter ergoterapeuters kompetanse, og kommunevalget gir oss mulighet til å gi svar.
Fra Kristiansand til Kirkenes.
Da jeg begynte å jobbe hos Ergoterapeutene ved årsskiftet 2009/2010 var Ergoterapiens dag et arrangement som Ergoterapistudentene (da Ergon) arrangerte på den første onsdagen i september.
Verdensforbundet for ergoterapeuter, WFOT arrangerte Ergoterapiens dag for første gang i 2010. Datoen ble satt til 27. oktober. I Norge ble Ergoterapiens dag første gang arrangert på denne datoen i 2011. Siden den gang har interessen bare vokst.
Kartene som viser oversikt over arrangementssteder i årene 2015 til 2018 viser den klare økninga i antallet arrangementer i perioden. Mens 2017 var et lite tilbakeslag satte vi 2018 ny rekord i antall arrangementer.
Fra stand til leserbrev
Ulike typer stands både på arbeidsplassene og i lokalmiljøene er den mest utbredte formen for markering av Ergoterapiens dag. På disse brukes ofte et «aktivitets-tre», der de besøkende på en lapp besvarer spørsmålet: Hva er viktige aktiviteter for deg? Dette gir igjen et godt grunnlag for en samtale om hvordan ergoterapeuter eventuelt kan bidra til å gjøre disse hverdagsaktivitetene mulig.
Kreativiteten er imidlertid stor blant landets ergoterapeuter. Det har blitt arrangert medlemsmøter og lunsjer, bidrag på interne fagmøter og fagdager. Du finner bilder fra mange av dem på regionenes Facebook-grupper. Ta en kikk!
Ta også en kikk på disse leserbrevene og omtalene:
- Mo i Rana: Ansett flere ergoterapeuter
- Lyngen: Hvordan gjøre hverdagslivet mulig
- Ergoterapeuters bidrag i skolehelsetjenesten
- Omtale av arrangementet i Halden kommune
- Omtale av arrangementet i Ergoterapiens dag i Stange kommune
Et godt grunnlag for et aktivt 2019
Forbundsstyret har nå pekt ut retning for arbeidet vårt i 2019, og har nylig vedtatt en handlingsplan der satsingsområdet er: Deltakelse og mestring for eldre.
Når regjeringen samtidig gjennom ved stortingsmeldinga «Leve hele livet», har presentert en eldrereform som roper etter ergoterapeuter, må vi bare ta med oss engasjementet og kreativiteten inn i et nytt år.
Les seniorrådgiver Solrun Nygård blogge om «Leve hele livet» (lenke)
2019 er også et år for kommunevalg i den kommunen du bor. Vi skal skolere oss i påvirkningsarbeid, utvikle materiell, og sørge for at ergoterapeuters bidrag til å gjøre hverdagslivet mulig og til bærekraftige helsetjenester, blir kjent både for de som stiller til valg, de som velger og de som blir valgt.