Glad Jul og godt nytt år ergoterapeuter!


Jeg vil med julebloggen takke medlemmer, tillitsvalgte og forbundskontoret for strålende innsats i 2015. Ergoterapeutene er i medvind over hele landet, og samtidig står vi på trygge skuldre av ergoterapeuter og tillitsvalgte som har gjort solid innsats før oss.

aking 4 (2)

Med fare for å glemme noe ramser jeg opp gleder i 2015:

Stortinget ønsker å lovfeste ergoterapeuter i kommunene, statsbudsjettet har inkludert innsatsstyrt finansiering (ISF) av ergoterapi i spesialisthelsetjenesten. Ergoterapeuter er den gruppa som prosentviser øker mest i kommunehelsetjenesten. Ergoterapeutstudiet er blant de mest populære ved Universitetet i Tromsø. Ny organisasjonsmodell bygges opp – og regionstyrene gjør en fantastisk innsats. Organisasjonen har blitt mer transparent, kommunikasjonen glir godt med Ergo-skyen, videomøter og full aktivitet i sosial media  (følg med på Facebook, Instagram, Twitter og på bloggen min). I år har vi også deltatt med Gyldendal forlag om digitalt læringsmodul i «Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering». Vi har klart økt vår kommunikasjon med sentrale politikere i alle parti samt styrket samarbeidet med brukerorganisasjoner. Mange har deltatt i videre- og masterutdanninger som ledes av ergoterapeuter både i velferdsteknologi, hverdagsrehabilitering, rehabilitering, psykisk helse, arbeidsdeltakelse, aktivitetsvitenskap, ergoterapi og allmenhelse.

Så toppes året på Unio-konferansen i desember der statsminister Solberg sier at fremtidens utfordringer gjør at vi må bruke ressursene våre smartere, og bruker eksempler fra hverdagsrehabilitering. «Kanskje er det bedre at kommunene sender èn ergoterapeut enn flere fra hjemmesykepleien.» sa Solberg.

aking 3 (2)

Neste år fortsetter forbundet arbeid med større vektlegging av ergoterapi relatert til arbeidsdeltakelse samt psykisk helse og rus. Meld dere på aktuelle kurs  – her har jeg særlig stort håp om at det blir rift om plassene til kurs i bedømming av arbeidsfunksjon. Planlegginga for kongress 2017 er i full gang – mange i Ergoterapeutene Midt er aktivt med. Det første kullet med mastergrad i ergoterapi starter ved HiOA. Vi skal følge spent med på ekspertgruppa for hjelpemiddelutredning hvor vi også fikk deltaker fra Ergoterapeutene. Fortsatt skal vi bygge opp den nye organisasjonsmodellen samt styrke kontakt med Ergoterapistudentene.

aking 2 (2)

Den videre innsatsen for flere ergoterapeutstillinger skjer i kommunene. Det er nødvendig at vi framsnakker hverdagsmestring og deltakelse rundt omkring de tusen lunsjbord, på institusjonene og i kommunene. Det er fortsatt mange kommunepolitikere som trenger informasjon fra lokale ergoterapeuter! Det er i kommunestyrene vedtakene skjer, av helt vanlige folkevalgte personer som ikke nødvendigvis kan så mye om helse og deltakelse. Et nyttårsforsett kan være å kontakte en lokalpolitiker; fortell hvordan ergoterapeuter utløser ressurser og sikrer bærekraftig helsetjeneste! Kanskje du skal være med på vårt kurslederkurs i hverdagsmestring?

Takk for glitrende innsats i 2015. Nyt Jula og gled dere til bølgen med mer aktivitet og deltakelse i 2016!B

aking 1

(Bildene er tatt for noen år siden -noen som kjenner seg igjen?)

Om Nils Erik Ness

Tidligere forbundsleder Norsk Ergoterapeutforbund, tidligere førstelektor NTNU, Ergoterapeut
Dette innlegget ble publisert i bærekraftig, ergoterapi, hverdagsmestring, psykisk helse og rus, rehabilitering, teknologi og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Glad Jul og godt nytt år ergoterapeuter!

  1. Randi W. Aas sier:

    Fantastiske resultater og fantastiske bilder! Ha en riktig god velfortjent jul i hverdagsmestringens tjeneste Nils Erik 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s