#Ergoterapiensdag #viktigformeg


Hva er viktige aktiviteter i livet ditt nå? Hvordan vil du delta? Dette er åpningsspørsmålene ergoterapeuter stiller innbyggerne de møter.

Portrett

Bildet er tatt i Tøyenparken 17. september av fotograf Kjetil Andersen.

27.oktober, på Verdens ergoterapidag, stiller vi det samme spørsmålet til oss selv. Flott om flest mulig deler en eller flere av sine viktige aktiviteter, som tekst eller bilde på Facebook, Instagram, Twitter eller Snap – bruk emneknaggene #viktigformeg, #Ergoterapiensdag og/eller #worldOTday. Kanskje finner du andre med felles interesse – eller du oppdager noe nytt hos din kollega?    628

492Selv om jeg deler hage, haner, høner, kanari og hunder generøst på sosiale media er det kanskje noen som enda forbauses over at jeg har et liv utenom ergoterapi. De fleste aktivitetene deler jeg med verdens hyggeligste mann, Ole. Alle disse aktivitetene fører mye med seg – selvsagt utmerket fysisk aktivitet, men også sosiale møter med andre hage- fjærkre- og hundeinteresserte. Samt kognitive og handverksmessige utfordringer som å bygge drivhus, karpedam, voliere eller hønsehus. Uten tvil er det disse viktige aktivitetene som vedlikeholder helsa og det sosiale livet mitt. Og ikke minst er dyr utrolig kloke til å forstå når det skal trøstes, lekes eller koses.

1166

Maud (Italiensk mynde) er alltid klar for lek

1110602

imageEn aktivitet jeg har for meg selv hjemme, og som er dagens viktige høydepunkt, er middagslaging. Alltid fra bunnen, mest fisk og grønnsaker. Halvfabrikata er helt unntaket, men jeg er ikke fanatisk på noe. Mest fordi jeg liker nye smaker og synes det er mer spennende å prøve selv enn å kjøpe ferdig. Dessuten kjennes det også godt å by på noe sunt å spise. Lange måltid med venner og god samtale er lykke.

Dette var et utvalg av mine viktige aktiviteter. Hva er dine? Del gjerne!

Om Nils Erik Ness

Tidligere forbundsleder Norsk Ergoterapeutforbund, tidligere førstelektor NTNU, Ergoterapeut
Dette innlegget ble publisert i ergoterapi, hverdagsmestring. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s