Ergoterapeut Karsten Dideriksen får gjeveste helselederspris for 2015!


Medlem av Norsk Ergoterapeutforbund, Karsten Dideriksen, er i dag kåret til Årets Helseleder 2015 på NSHs Lederkonferanse i Oslo. Prisen ble overlevert av helseminister Bent Høie. Didriksen er kommunalsjef for helse- og sosialsektor i Ål kommune og har over lang tid gjort en strålende innsats.

Karsten Dideriksen NSH hederspris

Dideriksen får prisen blant annet fordi han er en pådriver for det interkommunale samarbeidet i Hallingdal, og samhandler tett med nabokommuner, Vestre Viken HF og Ringerike sykehus om å realisere samhandlingsreformen. Ål kommune er vert for Hallingdal sjukestugu. På sidene til Norsk sykehus- og helsetjenesteforskning (NSH) kan vi lese fra pressemeldingen:

«Årets helseleder har bidratt til en nær og god kobling mellom helse- og omsorgstjenestene i Ål kommune og utdanningsinstitusjonene i distriktet, og han har satt forskning på dagsorden i kommunehelsetjenesten. Hans innsats er en viktig årsak til at Ål bu- og behandlingssenter siden 2008 har hatt status som Utviklingssenter for sykehjem i Buskerud, med ansvar for å drive fagutvikling, forskning og kompetanseutvikling innen kommunale helse- og omsorgstjenester».

«Videre beskrives Dideriksen som en viktig rollemodell for sin ledergruppe. Han viser tillit, gir ansvar og støtte til sine medarbeidere, slik at medarbeiderne får økt tro på egen kompetanse. Han er en kreativ og løsningsorientert leder som holder orden i eget hus, og han har en egen evne til å snu situasjoner som kan virke håpløse.

I begrunnelsen fremheves også at siden Dideriksen ble ansatt som helse- og sosialsjef i 2002 har han utviklet en lederkultur som skaper trygghet og tillit i organisasjonen. Han involverer både fagfolk og politikere, og hans kommunikasjonsevner gjør at han blir lyttet til på alle nivåer i helsetjenesten. Han klarer å formidle de store, overordnede utfordringene, så vel som det nære og lokale.»

Norsk Ergoterapeutforbund føyer seg i rekken av gratulanter – dette er utrolig velfortjent, stort og viktig! Den viktigste helselederprisen i Norge! HIPP, HIPP HURRA!

Samtidig er det et paradoks at akkurat i dag, da ergoterapeut Didriksen fikk høyeste pris som helseleder, fikk jeg informasjon av en kommunepolitiker som hadde søkt etter ergoterapeut i ledende stilling tre ganger uten å få søkere. Karstein Dideriksen har vært inspirator og rollemodell for mange kollegaer – jeg håper dette også blir en inspirasjon og oppfordring til andre ergoterapeuter: Ta lederutdanning, søk lederjobber! Vår kompetanse er mangfoldig og de grunnleggende ideene om aktivitet og deltakelse for alle er viktig grunnlag i alle sammenhenger

Om Nils Erik Ness

Tidligere forbundsleder Norsk Ergoterapeutforbund, tidligere førstelektor NTNU, Ergoterapeut
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ergoterapeut Karsten Dideriksen får gjeveste helselederspris for 2015!

  1. Du har helt rett Nils Erik. Det trengs terapeutkompetanse på aller nivåer innen helsetjenesten. håper dette inspirerer mange!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s