Gratulerer med dagen og bli med på dugnad!


Den 27 oktober er den internasjonale ergoterapidagen. Internasjonalt starter den faktisk i dag. Dette er forøvrig en ny ordning som vi ikke helt har rukket å innarbeide enda. Ergon har allerede hatt sin markeringsdag i september. Neste år har forbundet og Ergon avtalt å ha felles ergoterapidag – den 27.oktober.

Internasjonalt skjer det mye denne dagen, mest synlig i sosiale media. Dette er rett og slett en internasjonal dugnad for ergoterapeuter. Det er verdensforbundet for ergoterapeuter (WFOT) som har tatt initiativet til denne dagen, og har utviklet materiell og informasjon på facebook og helt ny webside.  Her er det også mange nye forkortelser å lære!

Det er særlig interessant å se at mange enkeltpersoner har initiert aktiviteter for felles glede og læring i forbindelse med denne dagen. En gruppe ergoterapeuter som kaller seg Online Technology 4 Occupational Therapists (OT4OT) har tatt initiativet til OT24Vx, som betyr Occupational Therapy 24 Virtual Exchange med 24 timers online konferanse åpent for alle; Flott program og spennende mulighet til utvikling av nettverket! Idet jeg skriver dette har 114 logget seg inn på første forelesning. Selv skal jeg følge med på flere forelesninger, bla dr Lin som onsdag morgen skal fortelle om utviklingen av ergoterapi i Kina. (Her har jo også Norsk Ergoterapeutforbund vært involvert.)

En norsk ergoterapeutstudent, Tor-Ivar, har markedsført denne dagen og OT24Vx på egne facebook-sider, Occupational Therapy Forum. Andre har utviklet PicBadge med WFOT-logo på facebook. Et annet spennende initiativ vi kan studere i dagene fremover er ”karneval av blogger” med ergoterapeuter som skriver blogg spesielt for denne dagen.  I fjor på denne dagen ble det også arranger flashmobs over hele verden og andre måter å synliggjøre faget på. I et samarbeid mellom ergoterapeututdanninger verden over ble det gjort en internasjonal dugnad for å beskrive ergoterapibegrep på wikipedia. I løpet av 24 timer ble dermed ergoterapi mer synlig også i vårt felles internasjonale leksikon.

Denne internasjonale dagen gir oss mulighet til å knytte oss til resten av verden. Det gir mulig til å dele og lære, og det gir alle en mulighet til å delta uten å betale dyrt for konferanseutgifter eller reiser.

Jeg håper og tror dette er starten på noe som blir enda mye større i årene som kommer, og der teknologien gjør verden så mye mindre. I det jeg driver multitasking med skriving og lytting får jeg nå en hilsen fra Karen, en amerikansk ergoterapeut som engang hadde praksis i Drammen. Verden er liten.

Håper flere har mulighet til å delta i noe av det som skjer. Om ikke i natt, så kanskje i morgen!  OT4OT har forresten egen gruppe på Facebook hvor det deles generøst relevant kunnskap om digital læring og velferdsteknologi. Denne dagen viser at enkeltpersoner kan påvirke stort.

Gratulerer med dagen den 27. oktober!

Nå følger jeg diskusjonen videre på Twitter, hashtag: #ot24vx

Om Nils Erik Ness

Tidligere forbundsleder Norsk Ergoterapeutforbund, tidligere førstelektor NTNU, Ergoterapeut
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s